Den eventyrlige “Life of Pi”

Filmanmeldelse

Fredag aften var jeg med en god veninde på en spontan bio-tur – valget af film endte på “Life of Pi” i 3D. Filmen er baseret på bestseller-bogen af samme navn, der udkom i 2001.


Pi og tigeren på deres fantasifulde rejse

I filmen følger vi den indiske dreng, Pi. Pi er kort for Piscine, hvilket er med til at give nogle frygtelige øgenavne til den stakkels dreng – dette er en af de sjovere dele af historien. 😉

En af de mere tragiske sider af historien er, da Pi skal flytte fra Indien med sin familie. Sammen med dyrene fra deres zoologiske have tager de et fragtskib mod deres nye hjem i Canada. Under en frygtelig storm synker skibet og Pi er den eneste overlevende – i hvert fald den eneste homo sapiens. Han klarer sig i en længere periode ude på havet på en redningsbåd – og det, der er med til at holde ham i live er, at hans rejsekammerat på båden er intet mindre end en bengalsk tiger! Pi er altså nødt til at være på vagt – og magtforholdet mellem de to vidt forskellige racer bliver en stor del af deres hverdag på båden.

“Life of Pi” minder mest af alt om historien om Robinson Crusoe – det handler om kampen for overlevelse og ikke mindst eventyr. Desuden indeholder historien om Pi også utrolig mange fantastiske natur- og dyre-scener, der bare er endnu bedre i 3D!

Jeg kan varmt anbefale filmen, da den byder på både rørende, sjove og fantasifulde scener, der sætter gang i mange tanker. Jeg ender med at give “Life of Pi” 5 ud af 6 biografsæder, da det er en rigtig flot film med en yderst fantasifuld historie. 🙂